Cryptocurrency Airdrops — Hoe krijg je je tokens?

Dit is een vertaald bericht van Medium.

Ik ga er van uit dat je al een wallet hebt aangemaakt op MyEtherWallet.com. Als dat niet het geval is doe dat dan eerst!

Cryptocurrency Airdrops — Hoe krijg je je tokens?

Als je op de hoogte wilt blijven van Airdrops schrijf je dan in op bij de volgende Telegram groep: https://t.me/airdropcryptocurrency)
je blijft op die manier op de hoogte van de Airdrops, een leuke manier om gratis in bezit te komen van tokens. In dit bericht beschrijf ik hoe je die tokens in je wallet kunt krijgen


  1. Hoe controleer je of je tokens hebt ontvangen van een  airdrop?
  2. Hoe voeg je deze tokens toe aan je MyEtherWallet.com wallet?
  3. Hoe verstuur je deze tokens naar een andere wallet?

Hoe controleer je of je tokens hebt ontvangen van een  airdrop?

Om te kunnen controleren of je de tokens van de airdrop waar je aan hebt meegedaan wel hebt ontvangen voer je de volgende stappen uit. Let wel, het kan eneige tijd duren voor de tokens verstuurd worden. Vaak wordt dit in de airdrop aangegeven.

Stap 1. Bepaal hetETH adres wat je gebruikt hebt bij de airdrop (voorbeeld: 0x19e75455d5d0688f7d3f93824a5082ff6bb41f2b)

Stap 2. Ga naar https://ethplorer.io/

Stap 3. Vul je ETH adres in in het veld ‘Enter tx / address / token name’ en klik op de submit knop naast ‘Ethplore’. Je ziet nu aan de rechterkant je Token Balances. Als je hier een token ziet betekent dat dat je iets hebt ontavngen van je airdrop. Doe je aan meerdere airdrops mee dan adviseer ik je een excel spreadsheet te maken om het allemaal bij te houden.

Extra: Je kunt de URL die je gebruikt hebt bookmarken door je adres er aan toe te voegen https://ethplorer.io/address/[address], wordt dan: https://ethplorer.io/address/0xad640689e6950b7453729a4686edb3fdfd754426

Note: In een aantal gevallen is het nodig om lid te blijven van de Telegram groep waar je je op hebt ingeschreven. Dit verschilt bij elke airdrop. Weet je het niet zeker blijf dan lid, soms krijg je niks als je direct na inschrijven de groep weer hebt verlaten

Hoe voeg je deze tokens toe aan je MyEtherWallet.com wallet?

Je hebt tokens ontvangen en nu wil je die toevoegen aan je MEW wallet.

Stap 1. Klik op de token op ethplorer.io (in dit voorbeeld op IOSToken). Op de pagina die nu verschijnt vind je het contract address, symbol & decimals.

Stap 2. Open op een nieuwe tab de MyEtherWallet website (link: https://www.myetherwallet.com/) en op ‘view wallet’.

Stap 3.  Klik op ‘Add Custom Token’ (zie het groene vakje) en vul je Token Contract Address, Token Symbol & Decimals in die je in stap 1 had gevonden.

Stap 4. Klik op de ‘Save’ button. Het token is nu toegevoegd aan je wallet.


Hoe verstuur je deze tokens naar een wallet op een exchange zoals bvBittrex, Binance, Kucoin?

Controleer of de exchange van je voorkeur de tokens wel verhandelt.

Stap 1. Klik op Send ETH & Tokens in het menu van MyEtherWallet.com.

Stap 2. Vul het deposit adres van je token op de exchange in en het aantal dat je wilt versturen. Klik op ETH en selecteer (in dit geval) IOST Klik op Generate transaction, controleer dat je alles goed hebt ingevuld en bevestig door te klikken op ‘Send Transaction’.


Het bericht Cryptocurrency Airdrops — Hoe krijg je je tokens? verscheen eerst op Arkor.

You may also like...