Brave browser Waarom overstappen naar Brave?

Deze website is geoptimaliseerd voor de Brave browser.

Waarom overstappen naar Brave?

Veel websites maken gebruik van ads en trackers voor inkomsten. Deze ads en trackers verzamelen gegevens over je interesses online. Los van het feit dat je je privacy kwijt bent zorgt het ervoor dat de websites trager worden geladen.

Voordelen van Brave:

  • Blokkeert ads en trackers
  • Voorkomt malware
  • Beschermt je privacy
  • Surf sneller op internet

Dit lijkt op reclame, what’s the catch?

Aan elke website zijn kosten verbonden, zo ook aan deze website: domeinnaam en hosting is ongeveer €70 per jaar. Daarnaast zijn er nog kosten voor onderhoud. Om deze onkosten te dekken kun je er voor kiezen om advertenties te laten zien op je website. Maar degene die daar het meeste aan verdient is Google: adverteerders betalen Google > Google betaalt een ietsiepietsie voor het plaatsen van die advertenties. Pas bij vele duizenden bezoekers zouden de kosten dan gedekt zijn. Daarnaast en veel belangrijker vind ik dat advertenties afbreuk doen aan layout, leesbaarheid en snelheid van deze website.

De blockchain, beter bekend van Bitcoin, maakt het mogelijk om de “middle man” (in dit geval Google) buitenspel te zetten. Bezoekers kunnen met Brave rechtstreeks en automatisch websites betalen voor de informatie die het biedt terwijl Brave ads en trackers blokkeert. Natuurlijk bepaal jezelf aan welke websites je wel en niet wil doneren. Deze feature is in beta fase en staat standaard uit.

Probeer Brave minimaal een maand lang en als tegenprestatie ontvang ik van Brave een kleine bonus van €5. Het kost jou niets!

Hits: 380