Bitcoins kopen

Bitcoin en ander cryptocurrencies krijgen steeds meer media-aandacht in Nederland en dat is waarschijnlijk een van de redenen dat je op deze website beland bent. Net als bij vele anderen is er weer geen (hoofd)prijs gevallen op je Staatslot en heb je je voorgenomen om een andere gok te wagen: Bitcoins!

Maar de grote vraag, waar en hoe koop je die? En als je ze hebt gekocht waar bewaar je ze? En wat nu als je ze weer wil verkopen?

Ik heb vorig jaar mijn eerste bitcoins gekocht en had dezelfde vragen. Na lang zoeken, lezen en overwegen heb ik mijn eerste bitcoins gekocht via Bitonic. Op een of andere manier voelde het voor mij veilig om te beginnen bij een Nederlands bedrijf. Niet dat dat extra garanties geeft, maar mocht er iets misgaan dan kun je in ieder geval je beklag in het Nederlands doen.

De website van Bitonic is overzichtelijk en op de homepage zie je meteen al een blokje waar je bitcoins kan kopen: je kan het aantal bitcoins opgeven dat je wil kopen of euro’s dat je wil investeren. Let wel, een euro kun je delen door 100, maar een bitcoin kun je delen door 10.000.000. Dus je hoeft niet een hele, halve, kwartje of dubbeltje van een bitcoin te kopen. Het makkelijkst is om gewoon een bedrag in euro’s in te voeren en dan krijg je meteen te zien hoeveel bitcoin het is. Wanneer je nu (7 jan 2017) voor € 500 investeert krijg je daar “slechts” 0,03619010 bitcoin voor terug. Maar goed je kan ook ruig doen en meteen 1 bitcoin kopen voor € 13.717,51.

Het voordeel van Bitonic is dat je via iDeal je bitcoins kunt kopen, net als in een webwinkel, da’s tof toch!

Wanneer je het gewenst aantal euro/bitcoin hebt ingegeven klik je op de knop “Kopen”. Je komt in een nieuw venster, hier moet je je wallet address opgeven waar de bitcoins naar toegestuurd moeten worden en je bank kiezen, akkoord gaan met hun voorwaarden en op “Afrekenen” klikken. Voor nieuwe klanten is eenmalig extra verificatie vereist. Na de betaling krijg je instructies om eenmalig € 0,01 over te maken en je mobiele nummer te verifiëren.

Sommige banken doen geen betalingen buiten kantooruren of in het weekend (ik heb het meegemaakt!) Je moet dan wachten tot de eerst volgende werkdag voor de verificatie.

Nu is het wachten op je bitcoin, dit kan wel tot een aantal uren duren, tijd voor koffie, borrel of andere ontspanning 😉

Hits: 352

You may also like...