Snode: Shared/Dedicated Masternode

Snode: Shared/Dedicated Masternode

Al een tijdje liep ik met de gedachte om zelf een masternode te starten. Als je googled zijn er genoeg handleidingen hoe dat te doen, maar ze zijn nogal technisch. En er wordt vooral afgeraden om op je eigen (afgedankte) computer een masternode te installeren. Daarnaast is het soms een behoorlijke investering om zelf de benodigde hoeveelheid coins op te hoesten voor een eigen masternode. Om een voorbeeld te geven, voor een DASH masternode heb je 1000 DASH nodig en bij de huidige koers is dat omgerekend ongeveer $145.000.

Shared vs Dedicated

Toen kwam ik op de website van Snode.co terecht. En zij geven de mogelijkheid om te participeren in een masternode. Met andere woorden, je kan met slechts een deel ook meedoen aan een masternode. Dit wordt ook wel shared masternode genoemd.

En ik was verrast hoe simpel het werkt. Ik had mijn zinnen gezet op een Condominium($CDM) masternode omdat die (destijds) een return of investment (ROI) had van 800%. Wat zoveel inhoudt dat je na een dikke maand je investering alweer terug verdiend hebt. Dit bleek overigens uiteindelijk niet helemaal waar, want de koers nam een val en is op dit moment nog maar een schijntje van waarvoor ik het heb gekocht. Maar goed aan de andere kant krijg ik nu wel elke drie dagen ruim 1000 $CDM bijgeschreven. Dus gewoon afwachten.

Hoe werkt het?

Je moet een aantal voorbereidingen doen:

  1. Een account aanmaken op Snode.co
  2. Muntjes kopen op een exchange
  3. Wallet downloaden, installeren en laten synchroniseren

Wanneer je je muntjes hebt gekocht op een exchange ga je naar het Dashboard van Snode en klik je op Reserving MN’s. Daar klik je op de masternode waarin je wilt participeren.

selecteer masternode

Nu kun je door middel van de slicer aangeven hoeveel je wil investeren.

In het vakje Payout address kopieer je je eigen wallet address. Hier wordt de payout naar toegestuurd. Daarna klik je op Get Deposit address.

Vervolgens stuur je exact het aantal coins naar dit address, dat kan overigens direct vanuit een exchange, je hoeft niet eerst je coins naar je wallet te sturen.

That’s it!

Snode houdt je keurig op de hoogte via mail over het verdere proces: wanneer je coins zijn gearriveerd, wanneer de masternode is gestart en wanneer je een payout ontvangt.

Ontwikkelingen

Sinds kort heeft Snode zijn eigen coin en masternode. De payout is elke dag en heeft op dit moment een ROI van ruim 600%. Je kan $SND kopen op CryptoBridge en Escodex.

Met deze coins kun je binnenkort op Snode instappen in masternodes van andere coins, zonder dat je eerst zelf deze coins moet kopen. Zoals je begrijpt ben ik hard aan het sparen want met masternodes kun je makkelijk en in sommige gevallen snel geld verdienen.

Noot: het kan lastig zijn om masternode coins te kopen. Vaak worden die in het begin alleen verhandeld op moeilijk te doorgronden exchanges. Zo ook $SND.

Lees in cryptobridge trade history in excel hoe je een overzicht kan maken van je investering.

Hits: 195

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *